Nyt initiativ: Hf-elever prøver studielivet af på VIA

234 elever fra 2. hf i Holstebro og Herning får den 30. oktober et indblik i, hvordan det er at studere på en professionsbacheloruddannelse. Det sker på Campus Holstebro, hvor VIAs nye initiativ, projektdage for hf-elever, løber af stablen for første gang.

 

Fremtidens hus, genoptræning efter hjerneskade og udsatte børn er nogle af de emner, som hf-elever skal arbejde med den 30. oktober. Det er første gang, at VIA afvikler ’Projektdag for hf-elever’ på VIA University College i Holstebro.

Samarbejdet mellem VIA og hf-skolerne er et spritnyt initiativ og et resultat af den seneste gymnasiereform, som stiller krav til hf-uddannelsen om et større karrierefokus.

Det betyder helt konkret, at alle hf-elever skal vælge en fagpakke, som er målrettet specifikke professionsuddannelser. Fx lærer, ingeniør eller sygeplejerske.

Øver sig på fremtiden
En fagpakke består af en særlig fagsammensætning samt et praktik- og projektsamarbejde med relevante uddannelsesinstitutioner.

VIA University College har til projektdagen udviklet en række cases, som tager afsæt i forskellige professioner som fx sygeplejerske, lærer, pædagog, bygningskonstruktør, ingeniør og designer.

Hf-eleverne får derigennem mulighed for at prøve kræfter med konkrete problemstillinger fra de professioner, som deres hf-fagpakke retter sig imod.


Tvivl fylder meget i de unges studievalg

Hf-eleverne vil på projektdagen møde undervisere og studerende samt få et godt indblik i det tværfaglige studiemiljø på VIAs Campus Holstebro.

”Vi glæder os meget til at byde hf-eleverne inden for. Og vi ved fra tidligere arrangementer, at det er til stor inspiration for eleverne at møde nuværende studerende, der fra egne erfaringer kan besvare spørgsmål om hverdagen på studiet,” siger Brobygningskoordinator Jeppe Bergh Torp fra VIA University College og uddyber:

”På den måde kan vi forhåbentlig bidrage til, at hf-eleverne bliver mere afklarede i forhold til deres eget studievalg. Vi ved nemlig fra studiestartsundersøgelser, at de unges tvivl i forhold til valg af uddannelse fylder rigtig meget for mange af dem.”

Comments

comments

Be the first to comment

Kommentarer

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*