Ny cykel skal få flere børn til at prøve BMX-sporten

10-årige Jeppe Kejlstrup giver den fuld gas på Randers BMX-klubs nye cykel. Den er egentlig ikke beregnet til Jeppe, for han er langt fra en nybegynder, der skal snuse til BMX-sporten. Men i dagens anledning giver han gerne en opvisning på klubbens nye cykel.

− Den er rigtig fed og lidt større end den, jeg kører på til dagligt, forklarer den 4 x danmarksmester i BMX mellem en af pauserne på BMX-banen i Romalt Bakker.

Selvom han aldrig har kørt på cyklen før, får han lynhurtigt vænnet sig til den og viser et par seje tricks i luften hen over nogle af banens indlagte hop.

Det er Sparekassen Kronjyllands gavefond, der har givet Randers BMX den nye cykel og en tilhørende fullfacehjelm, så BMX-sporten kan blive mere udbredt i Randers, og så det er nemmere for alle nysgerrige børn gratis at prøve sporten af på egen krop med sikkerheden i top:

− Vi vil rigtig gerne invitere flere børn ind i BMX-sporten og gøre det nemt for dem at prøve at køre med. Nu behøver de ikke stille med egen cykel fra dag ét eller være afhængige af at kunne låne af en kammerat, fortæller Mikael Kejlstrup, der udover at være far til Jeppe er træner i klubben og en af initiativtagerne, der sidste år fik BMX-klubben i Randers stablet på benene.

Nybegyndere og VM-deltagere

− At Sparekassen Kronjylland på denne måde bakker op om vores forholdsvis nystartede klub, sætter vi utrolig stor pris på. Vi har mange og store planer for klubben, så det er vigtigt, at vi kommer godt fra start og får endnu flere medlemmer. På sigt er det planen, at vi skal flytte op på det kommende BMX-anlæg på Langvang i Randers nordby. Her får vi en ny bane på 400 meter og en 8 meter høj rampe til elitekørerne. Med de nye forhold kan vi meget bedre favne bredden i sporten og tilbyde noget til både den almindelige BMX-motionist og eliten, forklarer Mikael Kejlstrup.

Klubbens medlemmer tæller blandt andet de seneste to års europamester Malene Kejlstrup og to VM-deltagere fra i år: Hjalte Bech Feldt og Simone Tetsche Christensen, der i juni tog henholdsvis sølv og en 5. plads ved VM i Azerbaijan. Simone var OL-aktuel i 2016 og forventer at blive det igen i 2020.

Det er BMX-kørere som disse, klubben udover flere nybegyndere gerne vil udvikle endnu mere.

− Det er imponerende, hvordan klubben udvikler sig, og vi glæder os til at se, hvordan vores støtte i form af den nye cykel og hjelm kan være med til at trække i den rigtige retning. De nye baneforhold kommer hele byen til gavn, og jeg ved, at det for eksempel er planen, at også skoleklasser og institutioner i Randers kan få mulighed for at komme ud at prøve sporten af, forklarer afdelingsdirektør i Sparkassen Kronjylland i Kristrup, Poul Vestergaard, mens han betragter Jeppe tage en runde mere på klubbens nye sorte BMX-cykel.

Comments

comments

Be the first to comment

Kommentarer

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*