Kan man frisere et skaldet hoved?

Den prisbelønnede instruktør Christoph Marthalers opera King Size undersøger det moderne menneske ved hjælp af musik

 

Christoph Marthaler, en af Europas mest efterspurgte teaterinstruktører og modtager af den prestigefyldte teaterpris The International Ibsen Award 2018, præsenterer en uimodståelig verden. Ømt og blottende indrammer han forestillingen om, hvad det vil sige at være menneske anno 2018.

Der står en king size-seng midt på scenen. Her i det mest intime serverer en mand og en kvinde et musikrepertoire, der strækker sig fra traditionelle viser over klassiske værker til popmusik.  Lige fra Alban Berg, John Dowland og the Kinks til Tristan og Isolde og den franske popsanger Michel Polnareff.

Christoph Marthaler lukker sit publikum ind i en absurd verden. Som når manden friserer det ikke-eksisterende hår på sit skaldede hoved, når damen svælger i senile fortalelser, eller når popnumre fremføres med så vibrerende organer, at latteren bliver umulig at holde tilbage. Mens tre sangere synger ‘Tilgiv mig grevinde! Tilgiv mig, tilgiv mig’ fra Figaros bryllup spiser en bedstemor spaghetti fra en håndtaske. Det er absurd humor og smuk musik.

Barokt morsomt og meget rørende.

Centralt i Marthalers vision er det musikalske fænomen enharmoni, hvor to toner har forskellige navne, men lyder ens. Marthaler anvender den ide både til at forene sange fra forskellige lyriske verdener, men også til at undersøge selvet og drøm og virkelighed.

Medvirkende: Tora Augestad, Bendix Dethleffsen, Michael von der Heide og Nikola Weisse.
Iscenesættelse: Christoph Marthaler
Musikalsk ledelse: Bendix Dethleffsen
Scenografi: Duri Bischoff
Kostumedesign: Sarah Schittek
Dramaturgi: Malte Ubenauf
Lysdesign: Heide Voegelin Lights

King Size synges på tysk synges på tysk og fransk med danske overtekster. Enkelte dele på engelsk, italiensk, schweizertysk og norsk tekstes ikke.

Forestillingen fra Theater Basel / Théâtre Vidy-Lausanne præsenteres i samarbejde med CPH Opera Festival og er muliggjort med støtte fra Bikubenfonden og Pro Helvetia – Swiss Arts Council.

Comments

comments

Be the first to comment

Kommentarer

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*