Dansk gas til danske kunder

SEAS-NVE har indgået aftale med den statsejede virksomhed Nordsøfonden om at aftage en del af den statslige andel af gasproduktionen. Det sikrer et velforsynet gasmarked til gavn for alle forbrugere og konkurrencen på markedet.

Danmarks største andelsejede energi- og fibernetkoncern vil nemlig fra den 1. oktober 2018 aftage en del af statens andel af gasproduktionen.

– Vi har en stor erfaring med energihandel og den vil vi trække på, når vi får ansvaret for en del af forsyningssikkerheden til det danske gasmarked, fastslår underdirektør i SEAS-NVE Henrik Iversen, og tilføjer:

– Som andelsselskab lægger vi stor vægt på at bevare så meget af den danske energisektor som muligt på danske hænder og forankre den i den lokale og regionale andelstanke. På den måde bliver både energien, forsyningssikkerheden og den grønne omstilling domineret af danske interesser i stedet for udenlandske selskaber, med fokus på hurtig økonomisk gevinst.

Aftalen mellem Nordsøfonden og SEAS-NVE er indgået på markedsvilkår efter en salgsproces med en række bydere på opgaven og aftalen løber frem til gastransporten til Danmark midlertidig indstilles på grund af genopbygning af Tyra-feltet.

Samlet set har aftalen en værdi på cirka 250 millioner kroner og vil kunne dække privatforbruget af gas i omkring 100.000 husstande i et år.

Comments

comments

Be the first to comment

Kommentarer

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*