Lolland Lever Livet

Gode jobmuligheder, attraktive boliger, fantastisk natur og et stærkt fællesskab. Lolland har masser at byde på, og det sætter Lolland Kommunes nye bosætningskampagne ’Lolland Lever Livet’ fokus på.

 

På hjemmesiden lollandleverlivet.dk kan man læse om Lollands mange kvaliteter. Du kan også møde en række af kommunens borgere, som fortæller om deres liv på Lolland. Blandt andet Rikke og Jakob, som flyttede fra Slagelse til Lolland på grund af arbejde og Inge fra Rågeleje, som er faldet for Lollands foreningsliv.

Hjemmesiden er omdrejningspunktet i en større bosætningskampagne, som skal nå endnu længere ud med budskabet om, at Lolland Kommune er et godt sted at bo og arbejde.

”Og det er ikke bare tomme ord. Vi har noget at have det i,” understreger borgmester Holger Schou Rasmussen.

”En af de største udfordringer for vores dygtige virksomheder i dag er faktisk manglen på arbejdskraft, så vi har de ledige job. Vi står over for Danmarkshistoriens største anlægsprojekt med Femern-forbindelsen. Vi har den fantastiske natur. Vi har også det høje rådighedsbeløb. Og først og fremmest så har vi lollikkerne. Lolland har med sin placering altid været orienteret mod omverdenen, og det mærker du også i dag. Du føler dig simpelthen velkommen, og bliver hurtigt en del af vores stærke lokale fællesskaber,” fortæller borgmesteren.

”Netop borgere, frivillige, foreninger og virksomheder gør i dag en stor indsats for at fortælle den gode historie om Lolland. Lolland-Falster Lovestorm er et godt eksempel på et fællesskab, der har samlet bred opbakning – både inden for og langt ud over kommunegrænsen.”

”De stærke lokale kræfter vil vi fra kommunens side gerne bakke op om, så vi sammen giver fortællingen om Lolland som et godt sted at bo endnu mere vind i sejlene,” siger Holger Schou Rasmussen.

Lolland Kommune vil fortælle den gode historie om Lolland, men de bedste ambassadører for, hvad Lolland har at byde på, er borgerne selv. Involvering af kommunens borgere bliver derfor også en vigtig brik i det videre arbejde, hvorfor hjemmesiden heller ikke kommer til at stå alene, men bakkes op af indsats på de sociale medier. Via Facebook vil borgerne for eksempel få mulighed for at bidrage med indhold til hjemmesiden, og allerede nu på Instagram kan borgerne vise og fortælle den gode historie om livet på Lolland med hashtagget #lollandleverlivet.

”Lolland Lever Livet. Det gør Lolland allerede i dag, og det gør vi godt. Men vi har også plads til flere, og vi har en masse at dele ud af. Jeg håber derfor, at kampagnen får fodfæste. Både uden for kommunegrænsen – hos dem der skal flytte hertil – og hos lollikkerne, som i sidste ende er dem, der er den bedste reklame for, at Lolland er et godt sted at leve og bo,” slutter borgmesteren.

Om kampagnen 

Det har høj prioritering for byrådet at skabe og fastholde bosætning i hele Lolland Kommune. Her er bosætningshjemmesiden lollandleverlivet.dk og bosætningspuljen to blandt flere nye og kommende initiativer. Bosætningspuljen er en pulje på 200.000 kr. Puljen blev lanceret i september 2018, og herfra kan lokale søge midler til aktiviteter, der skaber en god lokal modtagelse af tilflyttere. I forvejen afholdes der velkomstarrangementer for nye tilflyttere. Næste velkomstarrangement finder sted i november 2018.

Comments

comments

Be the first to comment

Kommentarer

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*